Lid worden

De Vliegclub Schiphol is een vliegclub, niet een verhuurbedrijf. Om als pilot-in-command te vliegen op de PH-TDS of de PH-TDX, moet je eerst lid worden. Ook leerling-vliegers die op onze vliegtuigen lessen moeten lid zijn.

Verkeer op Schiphol is strak gereguleerd, wat vliegen voorspelbaar en veilig maakt. Wij verwelkomen vliegers die zich aan de procedures van de luchthaven houden en die meewerken aan de integratie van general aviation tussen het overige verkeer op onze thuisbasis.

Leden betalen contributie. Dit geeft toegang tot de faciliteiten van de club, inclusief gebruik van onze vliegtuigen voor ongeveer 8 uur elk jaar (PH-TDS) of 4 uur (PH-TDX). Een mix van uren op de PH-TDS en PH-TDX is ook mogelijk. Leden mogen extra uren kopen, als losse uren of in pakketten van 10. Hoe meer uren je inkoopt, hoe lager de prijs per uur. Uren die in een bepaald jaar gekocht worden blijven 3 jaar geldig.

Eén van dat voordelen van de Vliegclub Schiphol is dat leden onze vliegtuigen mogen gebruiken voor meerdaagse reizen door Europa. En op al onze vluchten wordt alleen de zuivere vliegtijd in rekening gebracht — je betaalt niet voor start-up/taxi/shut-down.

Omdat wij met ons allen twee vliegtuigen delen, beperken wij het aantal vliegende leden. Omdat de DA42-NG nieuw bij ons is, zijn nog plaatsen beschikbaar.

Wil je meer informatie over lid worden? Stuur dan even een bericht via een e-mail aan operations.