Over ons

GESCHIEDENIS |

Op de luchthaven Schiphol vinden al sinds 1933 vliegclub gerelateerde activiteiten plaats. Op de luchthaven was destijds gevestigd de Amsterdam Aeroclub. Oorlogshandelingen onderbraken het clubleven. De activiteiten werden niet eerder hervat dan 1965, het jaar waarin de Vliegclub Schiphol werd opgericht. Velen herinneren zich de hoogtijdagen waarbij Hangaar 7 een hoofdrol speelde. Het was in die tijd dat de vliegclub enkele honderden leden had en een aanzienlijke vloot met verschillende vliegtuigtypes.

Vanaf de jaren ’90 waarin de Vliegclub Schiphol als enige in clubverband de General Aviation op Schiphol in stand hield, met 3 Cessna 172’s en een Piper Warrior, dit alles vanuit het oude stationsgebouw wel bekend als gebouw 106.

Met de verhuizing naar de nieuwe General Aviation Terminal kwam een einde aan een tijdperk. Ons richtend op de toekomst hebben wij een Jet-A1 DA40-D aangeschaft, volledig passend bij de activiteiten zoals wij die nu voor de toekomst van de vliegclub zien. We hebben onlangs een tweede vliegtuig aangeschaft. De vliegclub beschikt dus nu over twee geavanceerde vliegtuigen: naast de single engine Diamond DA40D, nu ook een twin engine Diamond DA 42 NG  

In 2015 hebben we ons 50-jarig bestaan kunnen vieren!

.


BIJZONDERE GASTEN |

Charles Lindbergh groeide op in Little Falls, een kleine plaats in het midden van de staat Minnesota, als zoon van Charles August Lindbergh en Evangeline Lodge Land. Na zijn training als luchtmachtpiloot werkte hij in de jaren twintig in de burgerluchtvaart als luchtpostpiloot. Hij werd wereldberoemd doordat hij als eerste piloot solo en non-stop over de Atlantische Oceaan vloog, van New York naar Parijs op 20 en 21 mei 1927. De naam van zijn vliegtuig was Spirit of St. Louis. Hij won met zijn vlucht de Orteig-prijs van 25.000 dollar.

Charles-Lindbergh_New-York-to-Paris_HD_768x432-16x9

Bij een bezoek aan de luchthaven Schiphol op 4 november 1933 hebben Lindbergh en zijn vrouw een aantekening gemaakt in het gastenboek van de Amsterdam Aeroclub. Voormalig vice-voorzitter Jan Cocheret ontvangt op de onderstaande foto een kopie van de betreffende pagina als dank voor zijn bijdrage aan de vliegclub.

Schermafbeelding 2014-10-13 om 17.17.47